Thursday, May 20, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO ME..





today 20th may my 30th birthday..laling awal2 lg sms seawal pukul 12 pg..hehe..tp nda kul 3pg baru aku perasan..no thank u,no apa..aku tdur balik..
pagi2..more sms comes n more wishes from my beloved parents,beautiful sisters n dearest friends..thanks all for remembering...lagu panjang jubur c dnaz..walaupun malam baru ku baca..palingla menghiburkan..thanks dnaz..nay n all,thanks jugak..muaaaaaaaaaaahz


pas menyiapkan some of house-chores..tunggu my beloved laling datang bawa aku jalan..mo menyelebrate kunun..mungkin ndala grand2..ala kadar ja..oleh sebab laling's niece birthday sama dgn aku..mum laling adala invite utk sambut sama2 dlm kul 7pm tu ramai2 dgn anty2,ankol2 n kazen mazen...my laling dont like ramai2 n crowded2..so nda jadi la kami join...huhu

dlm kereta laling wish aku lagi..huissh skrang nda suda lagu biasa happy birthday to u tu..laling kasnyanyi aku lagu mizz nina n colby o donis 'what you waiting for'..sing-a-long with mp3 yg baru d downloadnya day b4 sambil buat dance yg funny2..tehibur aku ih..haha

1st place we go is dayang cafe at all saint...oleh sebab masa tu kul 11..alang2 lunch la ..coz mo catch up movie kul 1.30@1B..huhu SHREK,laling lately kalau mo bagi adiah nda suda suprise2 cam dulu..dia tanya mo apa tu kasbeli..tu ja la..so,my birthday present today is a blouse + shirt from iS boutique 1B..i loikeeee...weeeehOooOOOo...best best..sayang lalingku muaaaaaaaaaaaaahz

pas shrek..p segama beli brg2 n bahan2 mentah utk biz..pastu p tg aru beach..bukan mo dating..mo siapkan brooch2 tempahan..seperti biasa aku ajar laling cemana mo buat bcoz aku ni kadang2 malas..n laling la mangsa deraan aku..ari ni aku ajar dia cemana mo buat pin bunga design baru..hehe..laling memang cepat pandai...dia buat brooch aku pula dgr radio sambil ambik2 gambar..haha..bestnya kehidupan..syukur Alhamdulillah..


(laling yg kena dera..)



malam.. dinner at pizza hut..p tong hing beli kek..my all-time fave black forest...nyumm..bawa balik rumah..sampai skrg belum potong lg coz kenyang..parent nda bminat mo makan..bisuk ja la with kazen n anak2 buah..






now..cek fb n blogging..thanks for my beloved sis,brother,friends for wishing me well on my birthday..love u soooooo muchh

another sms from my baby yg safely reach home.. happy birthday my beautiful fiance..laling ni kan..sometimes mimang sweet..tapi kalau ingat2 balik time2 dia bad mood..mo ja aku cakar2 mukanya..hehe..~10 years still loving n fighting..haha

now 12.40am 21th may...another birthday celebrated well...syukur Alhamdulillah

Sunday, May 9, 2010

My House---- WIP










sempat ka siap ka nda ni aaaaaa?

My Lovely Niece------ Sakina




7th May 2010...another Taurean was born in our family.. my new-born niece Nur Aisyah Sakina...nama ala dulu-dulu gitu...first daughter of my beloved sista Dg Asniah n hubby Mr Apong...lupa pula mo tanya anak dia ni ada Dg atau nda...nda kali aaaa

happy plus excited...sempat masakkan bubur nasi + ayam kampung lagi untuk dia...pandai memasak kah aku?

eventhough kahwin at 31 y.o.. thankfully..kakak Lus ( dia kena panggil Alus coz she's so petite n halus je..haha) ada rezeki n manage to giving birth dgn selamatnya selepas 10bulan usia perkahwinan..Alhamdullillah..

Nur Aisyah Sakina...permata hati ibunda,ayahanda n babunda(;p)..semoga menjadi anak yg baik n solehah bila besar nanti....muaaaaaahz







My Lovely Sister n Handsome Brother in law...semoga berkekalan dunia akhirat

Sunday, April 25, 2010

MO TINGUK SOKKER SAFARI KONON!



kemarin... sakit ati tu nda juga la...planning 1 week earlier mo tinguk ASTRO SOKKER SAFARI kunun...bukan apa...ada indie bands mo perform n one of them is STONEBAY..founder dia ni one of my college mate back at KIK n one of laling's friends.. laling was former stonebay's band member...dulu time at kk..durang jamming aku pernah juga ikut..almost 11 years ago..time tu suma member's stonebay urg sabah..skrang tinggal c awang ja sabahan..awang a.k.a Ojie.. is one of the people yg terlibat dlm proses peng-kapel-an aku n laling...huhu..that's y aku mo tinguk..! lagi pun lama nda jumpa..n not forgetting STONEBAY's rock!







waaah...kul 2 la ni bertolak p kk dr rumah (laling ambik)..coz the event start 4.30pm..jd cr makan la dulu d karamunsing..pastu p sana la ni...ujan pula renyai2..dr kereta..nampak org2 main futsal..aku pikir mo parking...bilang laling ..mcm nda best..misti bau peluh!...kita jalan2la (hmm....malasku ingau..alasan tu bah)

memang aku sudah jangka..sebelum tu aku suda expect mesti sudahnya kami parking-jumpa awang kejap(punch card)-chow..! ni even worst..parking pun nda sempat bah...huhu..sudala aku gian mo tinguk gig..!

ndatau la tahap anti-sosial laling ni makin menjadi2..bila kawan2 dia call mo bawa lepak..nama aku la yg dijual.. aku di papar ni tempat c memeng..macamla aku marah dia hangout sama member2 dia..n macam la betul dia tempat aku..nda pernah la hampir 11 tahun ni dia tidur d rumah..stay lama2 pun nda pernah kecuali time hariraya ja la..elleh..
time mo antar aku balik smalam dia dpt call from unknown number maybe awang...kali mo jumpa la tu..hmmm tai kantut la dia mo angkat!

AWANG YG ENSOM..huhu


pastu d rumah..BJ(his not-so-little bro) yg jd crew dgn happy dan bangganya bgtau STONEBAY'S F*CKING AWESOME .. n laling dgn selambanya jawap I DON"T GIVE A DAMN...huhu...dptku bayangkan muka cBJ..huahuahua..adaka!
http://emo.huhiho.com



BY THE WAY..KUDOS N CONGRATULATION TO STONEBAY BCOZ AKHIRNYA BERJAYA MENAPAKKAN DIRI D PERSADA SENI TANAHAIR..PROUD OF AWANG OR OJIE OR DENNY OR AWANGKU HUZRIUDDIEN PG MAHMUDIN..mana yg nda kenal stonebay tu..google ka youtube ka..n tune into XFresh FM alwayz....rasa2nya bagus c awang ni masuk AF..manatau buli jd mcm RICH ESTRANGED kan?

Saturday, April 17, 2010

SHOULD I ....OR SHOULD I NOT

hmm... mo kasi kembang bisnes bah..rasa2nya lama suda menikmati idup..rasanya this is the right time to struggle balik..bah skrg bisnes aku nda payah mo byr2 sewa..bah markas aku d rumah kan..karan bapa yg bayar..tu pun paling mahal la RM40/month..tu time puasa la..kalau bulan2 biasa dlm RM30++ ja..air pun RM12 ja/3 month..ndada PTPTN mo d byr..just MARA,Broadband n Astro ja la.. tu pun MARA RM200,BB RM98,ASTRO RM50.. yg lainnya...aku pusing modal balik,beli brg keperluan..saving..n SHOPPING~~~..i'm living a simple life u see..

rasanya ...tibalah masanya mo pursue my dream ..BUKA KEDAI OR BUTIK.. tp d Papar ndada kedai kosong la..yg ada pun yg bangunan kayu tingkat atas..ndamo aku..nanti tebakar..sudahla Papar ni aku rasa the most flameable district in SABAH..haha..mo sewa kedai d kk mahal pula..takut nda tbayar..klau utk btahan 2-3 bulan pertama tu buli survive la..tp kalau 3-4 blum ada perkembangan memberansangkan..matilah aku..huhu

then,aku tejumpa iklan ni d mudah atas advice kawan aku c Leena..cam ok jugakla..tp sewanya RM1000/month..kalau mo try utk 4-5 bulan tu ..rasa2nya bulih survive kalau aku nda boros la...n kalau sales ok.. macamana aaa?..mo proceed to the next action or not?...aku sceptical..i have faith in myself..but..kalau nda menjadi macamana?..huwaa


Karamunsing kira ramai juga org..sbb aku slalu lunch sana with laling..ada satu kedai makan d food court tu kami suka..Sri Berunai..durang pun kenal kami suda ni..enough of that..

aku kira mo jual aksesori yg macam aku iklankan d noirjewelry n others yg supplier aku jual..
mo jual tudung...tp ada suda kiosk tudung sana tu dkt escalator
mo buat tempahan manik..manik aku kan OTT punya manik..haha
maybe some other stuff la..any suggestions?

but....mampukah aku?...mo proceed ka nda ni?
HELP...my dearest friends...cemana aaa? apa pendapat kamu? sesuai ka tu tempat? huhuhu

Tuesday, April 6, 2010

BED-HUNTING TOMORROW..yeah~~

bilik pun tiada..bukan lagi bilik..dinding pun belum ada..ada hati mo bed-hunting?
huhuhu..kesian
tapi nda pa..dari tiada kerja..bisuk teda order mo deliver..so sambil dating2 tu bolehla bed-hunting kejap n songket hunting for our wedding..*blushing*
http://emo.huhiho.com

ari tu ada kami sekilas nampak d Karamunsing...thankfully we both like it..nda mo yg fancy2..yg flowery2..yg cravy2 (ada ka perkataan ni?..berukir la!)..mo yg simple,nice n white ( i fancy white a lots!)
tu katil adala lebih kurang macam ni...huhuhu..i loike!!


http://emo.huhiho.com
mahal ka ni aaaaa?

kalau aku banyak duit..aku mo katil cam ni!!
http://emo.huhiho.com


http://emo.huhiho.comtapi kalau dapat katil macam ni..huhu..d katil aku terus sambil pose maut sama laling... haha!!



for nai n her B yang minat gila makan burger tu.. jangan ja beli katil yg macam ni pula aaa..kalau bikin katil tidur kali nda muat ni
tapi untuk love-seat or love-bed or love-nest whatever u call it..bulih ni? *wink wink*

http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com


baby~~...kita pigi bed-hunting tomorrow ah?http://emo.huhiho.com

ok sayang... bilang laling tadi~~ yihooo!!


mo 11 tahun suda dating ja malar ni...pic pun antik suda haha!

Monday, April 5, 2010

rumah kami rubuh!!


http://emo.huhiho.com
huhu kesiannya title aku ni... tapi aku gumbira at the same time sad la..rumah ni almost 30 years aku diami..aiseh..tapi dalam proses demolish n build..buat baru la kononnya...




time gambar ni diambik ialah time first kena roboh..huhu..tapi by the time aku post this entry susah totally demolish n dalam proses pasang besi n all..aku pun nda paham






in the proses tejumpa la satu kayu gelagar (aku pun nda tau apa maksud gelagar dlm B.Melayu ) ada tulis situ 22.03.1958... waaaaa lamanya suda rumah kami ni kan..almost macam merdeka ..52 tahun suda


sekarang ni kami bekampung di dapur..mula2 dapur yg kami renovate dulu...almost adala 2-3 tahun suda..nasib dapur kami luas..bulih juga trep2 living room..n nasib baik jugakla penghuni d rumah kami ni 3 org ja..nda jugak sempit


hmmm..ramai jugak orang yg datang..ada jugak sibuk cari cicak tokek...hmmmmhttp://emo.huhiho.com