Thursday, May 20, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO ME..





today 20th may my 30th birthday..laling awal2 lg sms seawal pukul 12 pg..hehe..tp nda kul 3pg baru aku perasan..no thank u,no apa..aku tdur balik..
pagi2..more sms comes n more wishes from my beloved parents,beautiful sisters n dearest friends..thanks all for remembering...lagu panjang jubur c dnaz..walaupun malam baru ku baca..palingla menghiburkan..thanks dnaz..nay n all,thanks jugak..muaaaaaaaaaaahz


pas menyiapkan some of house-chores..tunggu my beloved laling datang bawa aku jalan..mo menyelebrate kunun..mungkin ndala grand2..ala kadar ja..oleh sebab laling's niece birthday sama dgn aku..mum laling adala invite utk sambut sama2 dlm kul 7pm tu ramai2 dgn anty2,ankol2 n kazen mazen...my laling dont like ramai2 n crowded2..so nda jadi la kami join...huhu

dlm kereta laling wish aku lagi..huissh skrang nda suda lagu biasa happy birthday to u tu..laling kasnyanyi aku lagu mizz nina n colby o donis 'what you waiting for'..sing-a-long with mp3 yg baru d downloadnya day b4 sambil buat dance yg funny2..tehibur aku ih..haha

1st place we go is dayang cafe at all saint...oleh sebab masa tu kul 11..alang2 lunch la ..coz mo catch up movie kul 1.30@1B..huhu SHREK,laling lately kalau mo bagi adiah nda suda suprise2 cam dulu..dia tanya mo apa tu kasbeli..tu ja la..so,my birthday present today is a blouse + shirt from iS boutique 1B..i loikeeee...weeeehOooOOOo...best best..sayang lalingku muaaaaaaaaaaaaahz

pas shrek..p segama beli brg2 n bahan2 mentah utk biz..pastu p tg aru beach..bukan mo dating..mo siapkan brooch2 tempahan..seperti biasa aku ajar laling cemana mo buat bcoz aku ni kadang2 malas..n laling la mangsa deraan aku..ari ni aku ajar dia cemana mo buat pin bunga design baru..hehe..laling memang cepat pandai...dia buat brooch aku pula dgr radio sambil ambik2 gambar..haha..bestnya kehidupan..syukur Alhamdulillah..


(laling yg kena dera..)



malam.. dinner at pizza hut..p tong hing beli kek..my all-time fave black forest...nyumm..bawa balik rumah..sampai skrg belum potong lg coz kenyang..parent nda bminat mo makan..bisuk ja la with kazen n anak2 buah..






now..cek fb n blogging..thanks for my beloved sis,brother,friends for wishing me well on my birthday..love u soooooo muchh

another sms from my baby yg safely reach home.. happy birthday my beautiful fiance..laling ni kan..sometimes mimang sweet..tapi kalau ingat2 balik time2 dia bad mood..mo ja aku cakar2 mukanya..hehe..~10 years still loving n fighting..haha

now 12.40am 21th may...another birthday celebrated well...syukur Alhamdulillah

Sunday, May 9, 2010

My House---- WIP










sempat ka siap ka nda ni aaaaaa?

My Lovely Niece------ Sakina




7th May 2010...another Taurean was born in our family.. my new-born niece Nur Aisyah Sakina...nama ala dulu-dulu gitu...first daughter of my beloved sista Dg Asniah n hubby Mr Apong...lupa pula mo tanya anak dia ni ada Dg atau nda...nda kali aaaa

happy plus excited...sempat masakkan bubur nasi + ayam kampung lagi untuk dia...pandai memasak kah aku?

eventhough kahwin at 31 y.o.. thankfully..kakak Lus ( dia kena panggil Alus coz she's so petite n halus je..haha) ada rezeki n manage to giving birth dgn selamatnya selepas 10bulan usia perkahwinan..Alhamdullillah..

Nur Aisyah Sakina...permata hati ibunda,ayahanda n babunda(;p)..semoga menjadi anak yg baik n solehah bila besar nanti....muaaaaaahz







My Lovely Sister n Handsome Brother in law...semoga berkekalan dunia akhirat

Sunday, April 25, 2010

MO TINGUK SOKKER SAFARI KONON!



kemarin... sakit ati tu nda juga la...planning 1 week earlier mo tinguk ASTRO SOKKER SAFARI kunun...bukan apa...ada indie bands mo perform n one of them is STONEBAY..founder dia ni one of my college mate back at KIK n one of laling's friends.. laling was former stonebay's band member...dulu time at kk..durang jamming aku pernah juga ikut..almost 11 years ago..time tu suma member's stonebay urg sabah..skrang tinggal c awang ja sabahan..awang a.k.a Ojie.. is one of the people yg terlibat dlm proses peng-kapel-an aku n laling...huhu..that's y aku mo tinguk..! lagi pun lama nda jumpa..n not forgetting STONEBAY's rock!







waaah...kul 2 la ni bertolak p kk dr rumah (laling ambik)..coz the event start 4.30pm..jd cr makan la dulu d karamunsing..pastu p sana la ni...ujan pula renyai2..dr kereta..nampak org2 main futsal..aku pikir mo parking...bilang laling ..mcm nda best..misti bau peluh!...kita jalan2la (hmm....malasku ingau..alasan tu bah)

memang aku sudah jangka..sebelum tu aku suda expect mesti sudahnya kami parking-jumpa awang kejap(punch card)-chow..! ni even worst..parking pun nda sempat bah...huhu..sudala aku gian mo tinguk gig..!

ndatau la tahap anti-sosial laling ni makin menjadi2..bila kawan2 dia call mo bawa lepak..nama aku la yg dijual.. aku di papar ni tempat c memeng..macamla aku marah dia hangout sama member2 dia..n macam la betul dia tempat aku..nda pernah la hampir 11 tahun ni dia tidur d rumah..stay lama2 pun nda pernah kecuali time hariraya ja la..elleh..
time mo antar aku balik smalam dia dpt call from unknown number maybe awang...kali mo jumpa la tu..hmmm tai kantut la dia mo angkat!

AWANG YG ENSOM..huhu


pastu d rumah..BJ(his not-so-little bro) yg jd crew dgn happy dan bangganya bgtau STONEBAY'S F*CKING AWESOME .. n laling dgn selambanya jawap I DON"T GIVE A DAMN...huhu...dptku bayangkan muka cBJ..huahuahua..adaka!
http://emo.huhiho.com



BY THE WAY..KUDOS N CONGRATULATION TO STONEBAY BCOZ AKHIRNYA BERJAYA MENAPAKKAN DIRI D PERSADA SENI TANAHAIR..PROUD OF AWANG OR OJIE OR DENNY OR AWANGKU HUZRIUDDIEN PG MAHMUDIN..mana yg nda kenal stonebay tu..google ka youtube ka..n tune into XFresh FM alwayz....rasa2nya bagus c awang ni masuk AF..manatau buli jd mcm RICH ESTRANGED kan?

Saturday, April 17, 2010

SHOULD I ....OR SHOULD I NOT

hmm... mo kasi kembang bisnes bah..rasa2nya lama suda menikmati idup..rasanya this is the right time to struggle balik..bah skrg bisnes aku nda payah mo byr2 sewa..bah markas aku d rumah kan..karan bapa yg bayar..tu pun paling mahal la RM40/month..tu time puasa la..kalau bulan2 biasa dlm RM30++ ja..air pun RM12 ja/3 month..ndada PTPTN mo d byr..just MARA,Broadband n Astro ja la.. tu pun MARA RM200,BB RM98,ASTRO RM50.. yg lainnya...aku pusing modal balik,beli brg keperluan..saving..n SHOPPING~~~..i'm living a simple life u see..

rasanya ...tibalah masanya mo pursue my dream ..BUKA KEDAI OR BUTIK.. tp d Papar ndada kedai kosong la..yg ada pun yg bangunan kayu tingkat atas..ndamo aku..nanti tebakar..sudahla Papar ni aku rasa the most flameable district in SABAH..haha..mo sewa kedai d kk mahal pula..takut nda tbayar..klau utk btahan 2-3 bulan pertama tu buli survive la..tp kalau 3-4 blum ada perkembangan memberansangkan..matilah aku..huhu

then,aku tejumpa iklan ni d mudah atas advice kawan aku c Leena..cam ok jugakla..tp sewanya RM1000/month..kalau mo try utk 4-5 bulan tu ..rasa2nya bulih survive kalau aku nda boros la...n kalau sales ok.. macamana aaa?..mo proceed to the next action or not?...aku sceptical..i have faith in myself..but..kalau nda menjadi macamana?..huwaa


Karamunsing kira ramai juga org..sbb aku slalu lunch sana with laling..ada satu kedai makan d food court tu kami suka..Sri Berunai..durang pun kenal kami suda ni..enough of that..

aku kira mo jual aksesori yg macam aku iklankan d noirjewelry n others yg supplier aku jual..
mo jual tudung...tp ada suda kiosk tudung sana tu dkt escalator
mo buat tempahan manik..manik aku kan OTT punya manik..haha
maybe some other stuff la..any suggestions?

but....mampukah aku?...mo proceed ka nda ni?
HELP...my dearest friends...cemana aaa? apa pendapat kamu? sesuai ka tu tempat? huhuhu

Tuesday, April 6, 2010

BED-HUNTING TOMORROW..yeah~~

bilik pun tiada..bukan lagi bilik..dinding pun belum ada..ada hati mo bed-hunting?
huhuhu..kesian
tapi nda pa..dari tiada kerja..bisuk teda order mo deliver..so sambil dating2 tu bolehla bed-hunting kejap n songket hunting for our wedding..*blushing*
http://emo.huhiho.com

ari tu ada kami sekilas nampak d Karamunsing...thankfully we both like it..nda mo yg fancy2..yg flowery2..yg cravy2 (ada ka perkataan ni?..berukir la!)..mo yg simple,nice n white ( i fancy white a lots!)
tu katil adala lebih kurang macam ni...huhuhu..i loike!!


http://emo.huhiho.com
mahal ka ni aaaaa?

kalau aku banyak duit..aku mo katil cam ni!!
http://emo.huhiho.com


http://emo.huhiho.comtapi kalau dapat katil macam ni..huhu..d katil aku terus sambil pose maut sama laling... haha!!



for nai n her B yang minat gila makan burger tu.. jangan ja beli katil yg macam ni pula aaa..kalau bikin katil tidur kali nda muat ni
tapi untuk love-seat or love-bed or love-nest whatever u call it..bulih ni? *wink wink*

http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com


baby~~...kita pigi bed-hunting tomorrow ah?http://emo.huhiho.com

ok sayang... bilang laling tadi~~ yihooo!!


mo 11 tahun suda dating ja malar ni...pic pun antik suda haha!

Monday, April 5, 2010

rumah kami rubuh!!


http://emo.huhiho.com
huhu kesiannya title aku ni... tapi aku gumbira at the same time sad la..rumah ni almost 30 years aku diami..aiseh..tapi dalam proses demolish n build..buat baru la kononnya...




time gambar ni diambik ialah time first kena roboh..huhu..tapi by the time aku post this entry susah totally demolish n dalam proses pasang besi n all..aku pun nda paham






in the proses tejumpa la satu kayu gelagar (aku pun nda tau apa maksud gelagar dlm B.Melayu ) ada tulis situ 22.03.1958... waaaaa lamanya suda rumah kami ni kan..almost macam merdeka ..52 tahun suda


sekarang ni kami bekampung di dapur..mula2 dapur yg kami renovate dulu...almost adala 2-3 tahun suda..nasib dapur kami luas..bulih juga trep2 living room..n nasib baik jugakla penghuni d rumah kami ni 3 org ja..nda jugak sempit


hmmm..ramai jugak orang yg datang..ada jugak sibuk cari cicak tokek...hmmmmhttp://emo.huhiho.com

Friday, April 2, 2010

Cicak Tokek..Ribuan RM seekor?

baru baru ni aku dengar cerita yg cicak tokek ni penawar penyakit AIDS..betul ka? bilang laling hempedunya yg kena guna..macam pecaya nda pecaya..first time aku dengar dr laling..dia pun agak sceptical pasal this matter..but awal pagi tadi aku dengar pacik2 ku cerita yg durang mo cari 'cacak basar'..which is cicak tokek ni...
aku pun nda tau spesis apa cicak ni..setelah di google..memang ada cerita pasal cicak tokek ni yg mencecah harga puluhan ribu ringgit seekor...huhu pakcik kayo!
http://emo.huhiho.com
what is cicak tokek?

Tokek yang dalam bahasa Inggris dikenali sebagai Tokay Gecko atau Tucktoo, sejenis cicak tetapi tubuhnya lebih besar yang memangsa aneka serangga dan tikus kecil, ternyata mempunyai khasiat dan manfaat bagi kesihatan manusia yang diyakini masyarakat dapat menyembuhkan penyakit gatal pada kulit. Selain daging, darah dan empedu tokek juga diyakini boleh menjadi ubat. Tak hanya itu, ternyata tokek juga berfungsi dapat mengubati AIDS yang terletak pada lidahnya.

Tokek sering digunakan dalam pengubatan tradisional Cina yang memiliki efek anti-tumor. Para ahli pengubatan China mengembangkan ubat tumor dari organ tubuh tokek, kerana dalam organ tersebut mampu menekan pertumbuhan dan penambahan sel-sel tumor.

kini menjadi rumor baru bahawa tokek dapat menyembuhkan virus HIV/AIDS. Namun, sampai saat ini memang belum ada bukti khusus mengenai hal ini tetapi banyak masyarakat yang mempercayainya.


nda pernah aku nampak cicak ni ih...almost every article yg aku google are from indonesia

CICAK DAN TOKEK SEBAGAI MAKANAN

Di Indonesia, tokek dan cicak menjadi makanan yang laris dijual. Malah, cicak dan tokek mempunyai permintaan tinggi dan perniagaan binatang-binatang ini dapat memberi hasil yang lumayan.

Di Sulawesi Utara, cicak menjadi makanan cemil-cemilan yang dimakan semasa minum teh di waktu petang hari. Ia hanya ditabur garam dan sedikit rempah, kemudian digoreng garing.


TOKEK GORENG ANYONE?



http://emo.huhiho.com


Tokek goreng pula menjadi makanan yang diminati ramai di Indonesia kerana dagingnya dikatakan lebih enak daripada ayam goreng. Masyarakat Indonesia percaya bahawa tokek dapat menyembuhkan penyakit HIV/Aids, tumor penyakit kulit dan ubat peningkatan tenaga batin lelaki.

Permintaan pasaran luar negeri juga cukup tinggi seperti Singapura, Malaysia dan China.


mo cari cicak la...tapi geli la...cemana tu?http://emo.huhiho.com

DIN BERAMBOI.. I'll miss you much!


http://emo.huhiho.com
Al-Fatihah untuk arwah Din Beramboi,semoga roh beliau dicucuri rahmat n takziah untuk family,friends n fans beliau

how much I adore Din Beramboi?
minat gilaaaaaaaaaaaa!!!


minat pantun dia
ni masa dulu2 nda taula betul din beramboi atau nda tapi kaset pantun ni balik2 kami dengar time d uitmsabah sampai betekeluaran anak perut

ANAK KAMBING JALAN SEOLANG DILI
MEMBELI BAJU D LUMAH NUKUMALA
KALAU TUAN MEMBELI PADI
KENAPA INGIN MENAMPAL TAYAR?...HUHUHU lim tat LOL!!

http://emo.huhiho.com

minat lagu dia
this of of them..ni lagu time ah-ha ( duet dgn Afdlin Shauki -ALONG BUKIT BERUNTUNG) aku n laling minat tul lagu ni

kami along..along bukit beluntung
kami along..along bukit beluntung
kami mahu membantu anda..
jika tidak..putus jari jarinya ... wakaka

http://emo.huhiho.com

pasal diala aku dgr era
time drama sebabak
paling aku minat yg time jadi stewards

kami jugak menyediakan clorox ye bagi penumpang2 yg banyak tanya
menyediakan apa?
oo tiada apa2...clorets..menghilang bau mulut


http://emo.huhiho.com
Best Dressed (time dia jadi shasharudin)
ada satu kali dia komen baju urang tu-pesen pameran muzium

peredaran pesen yang semakin gostan ye,kalau budak2 sekolah tengok dia rasa pelik tau samada dinosour lalu atau apa,kalau melintas jalan atau bediri d mana2,budak sekolah akan bawa balik buat bahan sejarah...huhu..sian kakak yg kena komen tu


lain2 such as berita cara kami,sawancara,jangan lupa lirik ...
banyak la lagi..huhuhu


aku sedih coz aku tune for era.fm aku nda akan dgr lawak terbaru din beramboi..nasib baik teknologi sekarang ni at least aku bulih youtube,ada astro prima 4 raja lawak,astro warna 4 mandi n wuhai beramboi
http://emo.huhiho.com
..i'm mourning for him..but as I remembering n reminiscing him..there's smile,while my tear runs through my face...why aa?..