Thursday, March 25, 2010

IRONICALLY ME--- I'M NOT ANOREXIC

http://emo.huhiho.com
huhu..tadi masa aku beli barang tempat supplier..time2 menunggu mo bayar tu adala aku tetingu penimbang berat badan iaitu scale..mo timbang berat la kununnya..huwawa berat aku tinggal 40 kg ja????..suprise suprise..minggu depan kali tinggal 25 kg ja ni.. jalan tepaksa bawa tungkat takut kena tiup angin..

http://emo.huhiho.com macam d tiup2

selalunya aku berat aku sekitar 45-48kg..ni la ni bikin aku takut mo timbang berat..kalau orang lain takut tengok berat diorg betambah..me,ironically takut berat aku mengurang... heran heran

http://emo.huhiho.com

selalunya orang berusaha diet untuk kasi kurang berat badan especially mo mo kawin...aku pula berusaha mo kasi tambah berat badan..bagitau sama laling yg berat aku kurang suda..hmm..kami p giant la cari makanan2 yg bulih kasi tambah berat badan.. orang lain tinguk nutritional info d kotak/kulit makanan tu..cek berapa kalori,yg mana paling menyumbang kalori yg paling sikit itulah yg dipilih...aku pun cek juga..cek mana yg paling banyak kalori...isn't it ironic?..don't u think?( lagu alanis )
banyak la d beli bah.. bukan susu low fat tapi susu full cream,chesdale,chipsmore coklat,ice cream n pelbagai jenis bun southern...gila ih..ini boleh mengundang penyakit!!
http://emo.huhiho.com




kenapa aku kurus?...mungkin faktor utama ialah..AKU MALAS MAKAN..MALAS MO KUNYAH..n selalunya malas masak..kalau orang makan ikut time...aku makan bukan lagi time lapar..time2 mo keluar dugal barula aku makan.. sehari maybe aku makan 2 kali..sepatutnya aku makan 5-6 meal a day..aku baca2 dlm health magazine la..bukan heavy meal tapi kira mcm snack la..sebab aku cepat kenyang kan so supposed to have 5-6 meal a day..hmm..malas..

http://emo.huhiho.com


aku selalu tepikir..sometimes aku luahkan kpd some of my friends.. best kan kalau ada pintu d perut ni..nda payah mo kunyah2 lagi..buka..kasimasuk makanan..pas tu tutup..n kenyang huhu..imaginasi gila

n sometimes ada la satu dua orang kawan yg selalu perhati aku makan...macam mo nda mo ja makan..ingat aku c bb suzalina tanya sama aku... meng,ko makan nda kunyah ka?..sekali dua kali pastu telan.. aku jawap.. mo cepat abis bah..hihi...aku ganjil kah?
http://emo.huhiho.com

ya la..ya la..aku masak la bisuk.. i try to gain some weight..jangan ja aku makan2 tapi pastu birak..membazir ja kalau gitu..n i know laling akan paksa aku makan pas ni pasal aku kestau dia... laling la ni nda jaga aku bagus2.. mimang dia serba salah tu.. coz dia sekarang makin menggumuk..mo diet kunun..diet tah karang?

http://emo.huhiho.com
(muka kena paksa makan)

mo makan...mo makan... best ka makan?...siuk lagi tinguk tv
orang selalu tinguk tv sambil makan tu la bikin gumuk...aku tinguk tv sambil cium bantal busuk..manala mo gumuk..huhu


http://emo.huhiho.com
~~masih berimaginasi.. best kan kalau ada pintu d perut ni~~

Tuesday, March 23, 2010

TYME GILA!!

aku seorang yg pelupa..nda dinafikan lagi..rasa2nya banyak bah kenangan manis aku dulu2 yg ku lupa..taula..dulu gila kan, mimang la banyak kenangan manis mengatasi kenangan pahit..tapi banyak la aku lupa..kawan pun banyak yang lost contact suda..huhu..n ada yg aku lupa suda nama durang..isk

http://emo.huhiho.com

ari ni aku mo mengingat kenangan d uitmsabah 2000 ..sebelum aku lupa lg

bulih2 aku ketua paras 1 di blok refflesia..huhu..my bestest fren time tu are
wawa
jaja
didie
dnaz.. tapi durang 4-4 bukanla org dorm aku..dorm sebelah..first malam aku d hostel sudah pandai tidur d dorm durang..2 katil 3 org aku..jaja..wawa..dorm durang memang happening gila.. ada lagi c minnie,c montui,c adie..sot bah durang..time malam ja memanjat d atas dinding sebab dindingnya nda sampai d atas..ada ruang untuk melangkah..bah kalau mo lalu d luar..BIKIN TAKUTTTT!!!!


http://emo.huhiho.com

my dorm ok jugakla..tapi ramai bukan yg sekelas akukan..jadi nda close betul..tapi ada c lin lorena..dia yg kasi kenal aku sama c NAI..hmm..cerita pasal c nai..dia bespren sama c lin n nda semena2 suka pula tdur d dorm kami..macam mana tu kita boleh teclose tu aa nai?..yg aku tau sekali ko suka tidur d dorm tu..selalu pula aku tdur d dorm sebab ada kawan..malam ja..heret tilam tengah2 dorm pastu tidur ramai2..dorm kami besarkan..

http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com
(aku n nai kuat gosip)

pastu kalau time2 gila..aku n nai yg sudah tebestpren..pasang radio (radio warisan c chris) pastu kunun2 menyanyi n menari atas meja..trip2 konsert ( ko ingat ka tu nai?)..aku n teddy bearku c addiey?..
TATAPI..org dormku skema..cam buduh ja kami menari2 sana ..indada respon bah..kuat belajar bah durang..kami yg kebuduhan

http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com

tapi one thing yg aku ingat c nai n family selalu bawa makanan dari rumah yg sedap2..buring sudah makan d dewan..malas mo tukar baju



penat sudah mengingat..nanti ja lagi..
tp yg aku ingat vandalism yg kami buat atas tilam time mo abis semester.. aku lupa suda apa yg aku tulis ..satu ja aku ingat TONTOL@W GIPAN! wakakaka censored


cherish the love n the life we had!!
http://emo.huhiho.comhttp://emo.huhiho.com

My Future Babies?

after reading entry si nai (http://naysez.blogspot.com) pasal memorphing muka bakal anak kunun..(cute bakal anak c nai)..huhu.. aku pun dengan tidak segan silunya mencoba untuk mentry test macamanala muka anak aku nanti huhu..InsyaAllah

atas sebab2 yg tertentu gambar ni ja la yg dpt d morph (oleh sebab nda boleh pakai gambar nampak gigi..selalunya aku begambar mesti nampak rabbyt teeth aku..ni la muka masam yang ado!





dan akhirnya...my future baby kunun look like this (ada misai ka baby aku ni?)
http://emo.huhiho.com



setelah dicek2 ..kenapa macam pernah ku nampak muka budak ni?..kenapa macam muka RYAN anak kak Abby ni ah? huhu sama ka?..hmm..nama pun anak buah




RYAN yang bergeremos

pastu...kesyiokkan memorph..aku pun buat la satu lagi guna gambar yg lain..n keluarla gambar baby yg satu ni lagi..(hmm..bemisai lagi ka baby aku ni?)


http://emo.huhiho.com

huhu...budak ni pun macam aku pernah tinguk..cam muka c AREN pun ada..ada ka? huhu..pun anak kak Abby jugak...

AREN with his Uncle

kalau betul la muka gini baby2 aku nanti...alamat muka durang2 ja la..huhu
http://emo.huhiho.com

Tahniah KECIK Raja Lawak 4

Muahaha..kelambatan sudah ucapan tahniahku ni..tapi ndapa..
http://emo.huhiho.com

hari sabtu lepas..(20th Mac)..makcik n pakcik aku buatla kenduri..tiba2 kajenku ni suruh p rumahnya..tolong2 masak la konon..tukang putung2 bawang ja.pikir kenduri apa?..rupa2nya kenduri kesyukuran untuk kumpulan kecik yg menang raja lawak ari tu.. most of my fren minat KECIK,walaupun time final aritu persembahan diorang ..erm..boleh tahan la... tapi..bangga jugakla dr Sabah dpt jd juara..not forgetting ALEX yg tidak kurang hebatnya..cayalah..

Sebenarnya c achoe ni ikut program anak angkat d kg kami bbrp tahun yg lepas..jadi anak angkat pakcik/makcik aku..that's y la diorang ni sesat sampai kg aku ni..huhu..kira ok la.. dpt jugak tinguk c wan dr dekat hihihi

http://emo.huhiho.com




biasa ja diorang ni..bah..asal pun dari kg kan..lagi pun duit belum keluar lagi..nampak humble n baik ja diorang kan?..mudah2an nanti2 pun macam ni la jugak


http://emo.huhiho.com



banyak lagi gambar sebenarnya.. tp dlm hp...bluetooth rosak la pulak..

All the best to KECIK la..hope dapatla peluang macam kumpulan SEPAH n Nabil..huhu

http://emo.huhiho.com

LOVE KECIK!

Saturday, March 6, 2010

My Kitten BELALANG






introducing kucing kesayanganku..BELALANG..
kenapa BELALANG? my mom yg kasi nama since dia fans of BELALANG @astro
reaction toward nama BELALANG.. seingat aku laa

CHRIS BEY BEH - dia nda confius ka tu nanti?..yg dia kucing atau belalang? (ERK...i wonder..kucing bulih bpikir cam tu ka aa?)

NURATIKAH (my little cousin-6years old)- Ka Ijan,lawa lagi kalau nama KITOM.. (KITOM ko cakap lawa?..aiyak)

n my kazen2 yg kecik kecik tu selalu kalau mo main.. mesti nyanyi dulu...belalang oo belalang..



i love her because(yes,she's female)..warnanya hitam putih tu..matching dgn bajuku yg almost semua hitam putih,even my hp,my sunglasses..n my new handbag hantaran).. bah aku pun minat biru..tapi mana mo cari kucing biru?




BELALANG ni masa kecik2 kiut..dah besar nanti ndataula

http://www.emocutez.com


I WANT THIS KITTY!!!!..jgn mare belalang

Rahsia Perchentaan 10 Thn


we meet each other finally on 8th october 1999(we meet earlier in IRC)..masa tu mimang la aku mengurat dulu..coz kalau d tinguk muka laling ni mimang seorang yg anti-sosial,sumbung,penjaat..macam mo pg bepukul..huahuahua..tp atas keberanian n kegettean aku..akhirnya kami kapel la sampai skrg ni sudah betuaan dua dua..

mo tau rahsia yg bukan lg rahsia..tp sesetengahnya still rahsiala huhu
http://emo.huhiho.com
1.jangan curang or membuat aksi2 yg boleh menyebabkan curang
--betul ni.. 10 tahun ni nda pernahla laling tu ada skandal sama org lain..selama yg aku taula..mungkin kerana riak wajahnya n gayanya yg dont give a damn tu..dia nda pernah menunjukkan interest sama perempuan lain..even my girlfrens(kan NAY?)..n aku lama sudah nda experience perasaan jeles..macamana tu ah?..mimang laling pandai jaga his behaviour la..TAPI!!..ada tapinya...my laling is seorang penjeles yg boleh membawa maut..gila ihh..aku pun jagala juga my behaviour especially in front of him..kalau nda adalah org merajuk..huhu(cuba fikir kenapa aku tiada akaun FB sampai skrang?)

2.trust each other
-me n laling jrg jumpa..once or twice a week ja.. bah aku d papar,dia d kk..jauh tu..apa ja dia buat d kk,aku nda ambil pot sangat..i know him well..macamana aku mo dia trust aku d sini ..macam tu la aku trust dia sana kk..(he trust me tp nda mo aku ada FB bcoz..takut aku addicted to FB..ya meh?)

3.Be a giver,not just taker
--jangan tunggu dia buat his first move baru kita mo respond..mentang2 la kita perempuan..dont expect him to do all the work..kalau kita rindu ..just said.. i miss u sayang..nda pyh tunggu dia cakap baru kita mo cakap..same as e/thing else..susahla mo elaborate..paham2 sendiri ja la

4.Praise..praise..praise
-- men love praises sama mcm kita perempuan jugakla..kita sukakan if our man cakap kita lawa,beautiful etc..so apa kata mulakan dulu..me--selalu ckp..hai ensem..lalingku yg ensom..babyku yg sexy...banyakla lagi(ensemla bah d mataku..muaahzz )..u praise him once..he will praise u twice..Believe me!

http://emo.huhiho.com

5.make him feel needed,appreciated (but jgn sampai suffocated)
--jangan segan mo cakap thank you..mentang2la kamu kapel/kawen 2taun,3 taun ka..jangan lupakan perkataan terima kasih..just a simple thank you make him feel appreciated..needed..really!!lebih2 lagi ucapan thank you tu dilengkapi dengan perkataan sayang,baby..etc(sendiri mo tau la kan)
..thanks babyku yg kucintai reloadkan aku semalam..huhu

6.Have fun and laughter together
--sometimes silence is a bliss..tapi..laughter is the best medicine..selalunya perkara lucu yg selalu d perbualkan ialah mengutuk org astagfirullah (jgn contohi sifat ini)..tapi susah mo elak coz ada ja idea lalingku..muka kobisla..muka lobakla..muka jagungla..muka tv la..gigi besar macam rumahla..banyaknya dosa kering kami!!..or simply just singing together dlm kereta(my laling paling pandai tukar lirik lagu...hahaha..)
http://emo.huhiho.com

apa lagi aaaa?..byk lagi la... u all misti ada tips2 nya kan?..JOM SHARE!

My First Entry

http://emo.huhiho.com
At last.. tebuat jugak aku blog yg tiada kaitan dgn my biz whatsoever..simply my life n my love story..

d sini bolehlah aku main tag2 with other bloggers an join as many as possible giveaway n contests yg best2..yahoOOOooOOO

today is the first week since my engagement..masa mo beli telur d kedai runcit tadi (aku kan tinggal d kg)..pakcik aku(pangkat pakcikla..bukan pakcik-pakcik) yg also baru beberapa bulan betunang tanya...apalah perasaan lepas betunang?..betunang ni byk risikonya...ya ka?..risiko apa aaa?..kalau between me n laling rasa2nya tiadala risiko macam kes pihak ketiga (Nauzubillah)..bah masuk bulan ni 10 tahun 5 bulan kami kapel bilang org kalau kawin ndatau brp org suda anak..but we steady ja..kali tekanan dr kluarga ja la..bila mo kawin?..pertanyaan yg selalu ku dgr 1 minggu ni..aargghh
http://emo.huhiho.com


pasal perasaan tu mimangla best,excited,siuk bah..lebih2 lagi our love makin melimpah2 sampai tumpah..(chewah)..lebih2 lg laling nowaday selalu sms..sayang tunangku..sweetdream tunangku yg lawa (lawa kah aku? *blush*)..senyum pun sampai ketelinga..menyerlah terus rabbyt teeth aku huahuahua..

http://emo.huhiho.com


p/s jiwang dlm diam...yihiiiii